V časopise Camping, Cars & Caravans 4/2010 najdete například:



Podrobný test – Rodinný karavan Adria Altea 542PK

Zaujalo nás – Jeden z našich čtenářů se rozhodl, že svůj obytný automobil zcela zbaví závislosti na plynu a všechny spotřebiče bude mít na naftu. Jaká jsou úskalí přestavby, výhody a nevýhody a jaké jsou zkušenosti z reálného provozu?


Sezóna – Mnoho karavanistů v létě čeká dlouhá cesta za volantem. Aby byla bezpečná a se šťastným návratem, je vhodné se na vozidle zaměřit na několik věcí, které jízdu mohou zásadně ovlivnit.

Cestování – Obytným automobilem přes Balkán a Řecko

Cestování – Nebaví vás pořád řídit obytný automobil na silnici? Půjčte si obytnou jachtu a protáhněte ji nizozemskými kanály. Odpočinete si od volantu, zároveň se ale ani o milimetr nevzdálíte ideám karavaninku a poznáte zemi z trošku jiné stránky.


Technika – Kdy jindy přijde klimatizace více vhod než v léte. Dozvíte se, jaké jsou rozdíly v technologiích, jak klimatizaci správně používat i jak si ji svépomocí namontovat. Nechybí také průřez nabídkou českého trhu.

Sezóna – Počasí může ovlivnit cestování jako málokterý jiný faktor. Na cestách jej však můžete snadno předpovídat, a to pomocí přírodních znaků i digitálních meteorologických stanic.

Očima čtenářů – Když se řekně vestavba, karavanista začátečník si pod tím může představit ledacos. Jeden z našich čtenářů proto připravil malého průvodce, čím se zabývat a podle čeho rozhodovat při výběru nebo stavbě obytné vestavby.

Dlouhodobý test – Více než 20 000 kilometrů jsme najezdili s levným obytným automobilem Sunlight A69. A vzhledem ke své ceně nás příjemně překvapil svou spolehlivostí a funkčností.

+ DÁREK PRO PŘEDPLATITELE:
Hrací karty na cesty a brožura s tipy na dovolenou ve Švýcarsku.