V časopise Camping, Cars & Caravans 2/2207 najdete například:

str. 6-7 Kluby, srazy, setkání

Zubaté slunko a caravaning ležící, spící …

Globální oteplení možná způsobí, že se letní karavanistická sezona v budoucnu prodlouží o několik měsíců. Heuréka? Pozor: zima bez sněhu ještě neznamená, že občas nepřituhne.

str. 8-9 Reportáž
Spousta nápadů pro volný čas

Zahraniční a tuzemská dovolená ve všech podobách, to je už tradiční motto veletrhů Regiontour a GO. Představují širokou nabídku možností, jak trávit volný čas v České republice i za jejími hranicemi a nabízejí novinky vyhlášených destinací, stejně jako objevování skrytých koutů.

str. 10-11 Rozhovor
Karavan – člen rodiny

„Aj v divočine chcem žiť ako človek, nie ako pustovník,“ říká podnikatel Igor Čiernik, který si kousek od Ružomberku zařídil s manželkou komfortní bydlení ve dvou 13,5m návěsech.

str. 12-14 Mobilní domy
Hledám dům mobilní …

„Mobilhome“, „mobilheim“, „camping haus“, „stacaravan“ – z těchto výrazů můžeme vybírat, chceme-li v cizině označit obydlí, u nás spíš známé pod pojmem „mobilní dům“.

str. 15-17 Volný čas
Bez koleček to holt dá zabrat

Kvalita, dlouhodobá životnost a atraktivní design jsou dnes samozřejmostí u většiny značek cestovních zavazadel prodávaných na českém trhu. Výrobci začali důsledně rozlišovat i účelovost.

S rybářským pozdravem: Petrův zdar!

Někdo má rybaření jako sport, někdo jako hru, někdo jako unikátní příležitost souznít s přírodou – ať už v hloubavé samotě, nebo ve společnosti přátel. V každém případě je rybaření činnost, která posiluje tělo i ducha.

Jak jsem vyhrál nad vymodleným halibutem

Po dlouhé zimě, začátkem dubna, vyrážíme ověřit nové místo nabízené naší cestovní agenturou. Na výpravu jsme s sebou tentokrát vzali i naše dva syny a jejich dědy.

str. 18-25 Profitest Knaus Sport 450 FS
Knaus Sport se opravdu povedl

Vylepšený vzhled a technika, k tomu skvělý poměr ceny a výkonu. Překoná nový Knaus Sport laťku, kterou sám nasadil?

str. 26-29 Příslušenství
Autobaterie – auto-mobil.cz, GENEI

Co je hranice hlubokého vybití? Jak se udává kapacita baterie? Kdy dochází k samovybíjení a jak se mění teplotní závislost akumulátoru? O tom, jaké druhy jsou dnes na trhu, podle jakých kriterií se řídit při nákupu a jak o autobaterii pečovat, se dozvíte v této rubrice.

str. 30-45 Srovnání
Vozidla v provedení „mini“

Na Caravan Salonu 2006 se objevila záplava nových obytných vozů a novinek v oblasti karavanů. Nápadná je zejména angažovanost výrobců na úseku malých vozidel.

Výhodně v královské třídě

I v královské třídě vozidel platí: dobré nemusí být vždy drahé. Nejvýhodnější integrované vozy na trhu dokazují, že vstup do plně integrovaného světa se dá zaplatit.

str. 46-61 Cestování
Na moři ve vlastní kajutě

Na moři je možné pohodlně přespat i ve vlastním obytném voze nebo karavanu. Žádné obtížné balení kufrů kvůli jedné noci v kabině, prostě dovolenková pohoda od prvních minut na palubě.

Ve svěžím mořském vánku

Rejdařské společnosti každý rok mění své trasy, na moře posílají rychlejší lodě a zákazníky lákají na báječné nabídky. Zde je jejich přehled.

Putujeme po Austrálii

Austrálie se rok od roku stává, přes obrovskou vzdálenost, stále častěji vyhledávaným turistickým cílem našich cestovatelů.

str. 62-70 Alternativní paliva
Alternativní pohony nastupují

Stoupající ceny ropy spolu s výhledem vyčerpání jejích zásob vyvíjejí tlak na vývoj jiných druhů pohonných hmot pro motorová vozidla. Vedle dvou druhů pohonu na plyn začíná nastupovat i využití elektrické energie.

Vozidla na plyn – riziko volby

Zrušení spotřební daně u zemního plynu pro dopravu zřejmě již letos rozhýbe v ČR celý tento obor podnikání. Ale pro který druh plynu jako alternativní pohonné látky se má rozhodnout karavanista? Uvádíme nejlepší tažná vozidla vybavená pohonem na zkapalněný nebo zemní plyn. Oba typy se stále častěji objevují v cenících výrobců.

str. 71-72 Automobily
Rychle přeřazeno

Jak reaguje přímá převodovka vozu Seat Altea 2,0 TDI při jízdě s karavanem?

Rychle naloženo

Moderní dieselový Saab 9-5 má být turbo-zážitkem. Bude?

str. 76-79 Historie
Camping a caravaning club Banská Bystrica

Čas plyne jako vody Hronu. Camping a caravaning club Banská Bystrica je však pro slovenského mototuristu stejně neochvějným pilířem jako majestátní Ďumbier.

+ ZDARMA KATALOG KEMPŮ ČESKÉ REPUBLIKY 2007 !