Poslední letošní vydání časopisu Camping, Cars & Caravans je právě v prodeji! Připravili jsme si pro Vás například:

  • Vydání rozšířené na 100 stran
  • Exkluzivní test LiFePO4 baterií
  • 2x vstupenka na veletrh Caravaning Brno

Elektronickou verzi tohoto vydání si můžete koupit ZDE (Floowie) nebo ZDE (Alza Media).

Začínáme aktualitami ze světa karavaninku a pozvánkou na veletrh Caravaning Brno.

Zaujal nás nový projekt Tatra kolem světa 2, který startuje příští rok v únoru, a který se přijede představit v rámci doprovodného programu v neděli také na brněnský veletrh.


Přinášíme shrnutí z veletrhu Caravan Salon Düsseldorf, dojmy, čísla a postřehy, ale také další hlavní novinky na příští sezónu.

Velkou událostí je například dlouho očekávaná premiéra vozu Westfalia James Cook.

Představujeme také prototyp VW Grand California, který jsme zkoušeli na Kanárských ostrovech.

V rámci redakčního testu jsme tentokrát najezdili několik tisíc kilometrů vozem Carthago C-tourer a naše dojmy se dočtete v této recenzi.

Blíží se zima, proto jsme si pro Vás připravili přehledný souhrn dostupných topení do obytných vozidel. Ukážeme, jaké teplovzdušné, teplovodní i kombinovaná topení s bojlerem jsou na trhu a jaké vybrat.

Popíšeme Vám také, jak si s obytným autem i karavanem užít zimní sezónu a na co při zimním kempování nezapomenout.

Srovnali jsme modely Hobby Optima Ontour a Weinsberg Cara Compact ve svých limitovaných verzích s bohatou nabídkou příslušenství ve zvýhodněné ceně. Který vůz z toho vyjde lépe?

Exkluzivní test nových LiFePO4 baterií do obytných vozidel Vám ukáže, jestli se tyto nové zdroje energie vyplatí koupit, co poskytnou navíc proti olověným bateriím a jaké modely v testu uspěly nejlépe.

Bojíte se, že Vám v kempu přes noc zmizí nábytek, elektrokolo nebo jiná výbava? Ukážeme, jak ji zabezpečit a v rubrice Příslušenství přinášíme tipy na mnoho zajímavých doplňků.

Deset vyhlášených míst v Alpách, kde si s karavanem užijete perfektní zimní dovolenou spojenou se sportováním, ať již jde o běžky, sjezdovky, sáně či turistiku.

S jedním z našich čtenářů se nakonec podíváme na měsíční cestu obytným vozem po Skotsku a Velké Británii.

…a mnohem více v aktuálním vydání časopisu Camping, Cars & Caravans.